Járható Vásárhely Program: szervizutat újítanak fel a Németh László utcán, közel tíz éve esedékes

Az említett rész rekonstrukciója viszonylag drága lesz, 8-10 millió forintba kerülhet, mert az aszfaltozás előtt a felületet marni kell.

– A Járható Vásárhely Programban a Németh László utca 1–9. számú házaknál felújítjuk a lépcsőházak és garázsok előtti, mintegy 100 méteres szervizutat is – mondta a Németh László és a Hódtó utca találkozásánál, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Cseri Tamás (Fidesz–KDNP) önkormányzati képviselő. Hozzátette: ez már régen, közel 10 éve esedékes volt, most tudtak erre és az egész projektre a költségvetési tételekből, sorokból a büdzsé módosításával összegeket átcsoportosítva forrást biztosítani.

Az említett rész rekonstrukciója viszonylag drága lesz, 8-10 millió forintba kerülhet, mert az aszfaltozás előtt a felületet marni kell. Ha csak egyszerűen ráhúznák az aszfaltréteget, a garázsajtókat nem lehetne kinyitni, és befolyna az esővíz a helyiségekbe. A munkák a sikeres közbeszerzést követően várhatóan szeptemberben, októberben startolhatnak. Felújításra vár még a Hódtóban és Susánban a Tóalj utca Rózsa és Bocskai közötti szakasza, a Ferenc, a Réz, a Fény és a Püspök utca – sorolta a képviselő.

Elmondta még: a Járható Vásárhely Program zárása, a 48 utca és 21 járda felújítása – a jósolható kapacitásproblémák miatt – áthúzódhat a következő évre. – Kizártnak tartom, hogy egyszerre induljon mindenütt a munka, és az idén befejeződjön – mondta Cseri.

A 900 millió forintos Járható Vásárhely Programot április 17-én hirdette meg a Fidesz–KDNP közgyűlési frakciója. A tervezetet először április 24-én tárgyalta a testület, de a közel másfél órás vita után a szavazás elmaradt. Két nappal később pedig, mivel Márki-Zay Péter polgármester nem értett egyet napirendre vételével, 15 napra elnapolta az ülést, de a forrást biztosító költségvetési módosításról még aznap este – az újabb közgyűlésen – döntöttek a fideszes többség szavazataival. A végrehajtást fedezethiány miatt a polgármester felfüggesztette.

A május 10-i közgyűlésen az érintett költségvetési sorokon egyenként végigmenve név szerinti szavazással zöld utat adtak a képviselők a Járható Vásárhely Programnak, ami már a közbeszerzés kiírásánál tart, majd következik a kivitelezők kiválasztása.

Megjegyzés hozzáadása