Segítik a példamutató sportolókat

Makó – A város számára fontos ügyeket, a fiataloknak mintát jelentő sportolókat, tiszteletre érdemes művészeket támogat a makói önkormányzat – egyedi kérelmek alapján – időről időre. Az áprilisi ülésen a sport kapta a legtöbb pénzt.

Nagyon erős volt a mezőny, szoros a küzdelem. Eddig ez volt a legnehezebb próbatétel – mondta Majoros Róbert makói erőemelő. A fiatal sportoló volt az egyik, aki eredményeinek elismeréseként, további munkájához legutóbb 100 ezer forintos támogatást kapott a makói képviselő-testülettől. A V4 Visegrád Világ Kupán, amit a visegrádi összefogás országai rendeznek, egy makói sporttársával, Marton Gergellyel együtt vett részt nemrég Győrben, és mindketten kitűnően szerepeltek.

Gergely juniorként erőemelés 90 kilogrammban harmadik, felhúzás kategóriában 90 kilogrammos súlycsoportban második, illetve a guggolás számban, 90 kilogrammos súlycsoportban első lett, ráadásul országos csúccsal. Róbert, aki most versenyzett először felnőttként, erőemelésben és guggolásban egy- egy első, illetve felhúzásban második helyezést ért el. Mindketten már a következő versenyre, egy hazai kupaküzdelemre, illetve világbajnokságra készülnek.

A makói önkormányzat – egyedi kérelmek alapján – időről időre támogat helyi sportolókat, művészeket, civil szervezeteket, a makóiak számára is fontos ügyeket. Az április végi testületi ülésen öt ilyen támogatásról döntött, összesen 650 ezer forint értékben. A legnagyobb összeget a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség kapta, nekik negyedmilliót ítéltek meg a képviselők, amiből egyórás ingyenes alakformáló tréningek tartását finanszírozzák – ez egyébként, mint beszámoltunk róla, igen népszerű.

Egyenként 100 ezer forintot kapott sportkarrierjének folytatására Kothencz Petra junior úszó, Majoros Róbert erőemelő és a tízesztendős krosszversenyző, Vörös Márton. Ugyanennyit kapott a Rákóczi Szövetség arra, hogy a Felvidéken népszerűsítse a magyar iskolákat.

Megjegyzés hozzáadása