Asztalitenisz: négyes döntőben a szegedi csapat

Szombaton és vasárnap Szekszárdon, a Városi Sportcsarnokban rendezik meg a női és férfi asztalitenisz Extraliga négyes döntőjét.

A lebonyolítás a szokásos lesz: a szombati elődöntőkben az alapszakaszgyőztes a negyedikkel, a második pedig a harmadikkal mérkőzik meg. Vasárnap következnek a bronzmeccsek és a finálék.

A nőknél a címvédő Szekszárd számít a legnagyobb esélyesnek, és nem csak a hazai pálya miatt.

– Az alapszakaszban elért eredményeink alapján bizakodó vagyok, viszonylag könnyen tudtunk győzni, de ez semmiképp sem jelenti azt, hogy elbíznánk magunkat. A sport, különösen az asztalitenisz hozhat meglepetéseket – idézte a szövetség honlapja Szily Györgyöt, a Szekszárd vezetőedzőjét.

A Tolna megyei csapat az Orosházával, a Budaörs pedig az ERDÉRT-tel játszik az elődöntőben.

A férfiaknál a Pécs, BVSC, Celldömölk trió óriási csatát vívott az alapszakaszban a minél előnyösebb helyezésért, de a negyedik Szegedet sem lehet leírni.

– Minimális elvárás a döntőbe jutás, de természetesen a győzelem a cél – nyilatkozott Dudás Róbert, a címvédő PEAC vezetőedzője, hozzátéve, hogy szerinte a mostani talán az eddigi legkiegyensúlyozottabb négyes döntő.
A férfiaknál Pécs–Floratom Szeged és BVSC–Celldömölk mérkőzést rendeznek az elődöntőben.

Döntetlen (5–5) esetén az a csapat szerzi meg a győzelmet, amelyik az alapszakaszban jobb helyezést ért el, ezt az elvet alkalmazzák a Final Four minden mérkőzésén.

A bajnokok 750 ezer forintot kapnak, a második, harmadik és negyedik helyezetteknek pedig 375 ezer, 250 ezer, illetve 125 ezer forint jár.

A négyes döntő programja, szombat, elődöntők, férfiak, 11 óra: PTE PEAC-Kalo Méh–Floratom Szeged AC. 15 óra: BVSC-Zugló I.–Celldömölki VSE-Swietelsky I.

Nők, 11 óra: Szekszárd AC I.–PET-BAU ASE Orosháza. 15 óra: Budaörs 2i SC–Budapesti Erdért SE. Vasárnap, 11 óra: mérkőzések a 3. helyért. 15 óra: döntők.

Megjegyzés hozzáadása