Háromból két finalista szegedi kötődésű a Virtuózokban: a kicsik elődöntőjét Balázs-Piri Soma nyerte

Szeged – A szegedi Balázs-Piri Soma megnyerte a kicsik elődöntőjét a Virtuózok pénteki adásában, így a jövő heti fináléban esélye van arra, hogy elvigye a havi 1 millió forintos fődíjat. A nagyok mezőnyében is szegedi érintettségű versenyző nyert: Ninh Duc Hoang az idei Simándy Énekverseny győztese volt.

A legjobb kilenc versenyző lépett fel élőben a Virtuózok péntek esti elődöntőjében: a kicsik, a tinik és a nagyok mezőnyének három-három legjobbja. A kicsik között szegedi versenyző is volt: Balázs-Piri Soma, aki zongorán játszik. A 14 éves fiatalember ezúttal Mendelssohn g-moll zongoraversenyének 3. tételét játszotta, mellyel teljesen lenyűgözte a zsűrit. Döbbenetesen frenetikusnak, sziporkázónak nevezték a szakemberek Soma produkcióját, melyet végül a korcsoport másik két előadásával szemben a fináléba juttattak. Soma tehát már biztosan nyert egy külföldi koncertfellépést, és esélye lesz a jövő ten a fődíjra is, a havi 1 millió forintra.

A döntőben ellenfele a harsonás Beke Márk mellett az az énekes Ninh Duc Hoang lesz, aki idén Szegeden megnyerte a Simándy Énekversenyt. Az elődöntőnek volt egyébként még egy szegedi kötődésű versenyzője: a gitáros Hart Gábor tanára ugyanis Pavlovits Dávid gitárművész. Ő azonban egy korcsoportban versenyzett a Bánk Bán opera Hazám hazám című áriáját éneklő Hoang-gal, ketten pedig nem juthattak tovább. Ő már csak a nézői szavazatokban bízhat, egy versenyző ugyanis ennek köszönhetően még ott lesz a döntőben.

Az a szavazás szombaton az adás végével lezárult, a három másik finalista azonban egy ten keresztül várja a szavazatokat, hiszen ezen múlik, ki nyeri meg idén a Virtuózokat.

Megjegyzés hozzáadása