Másodszor lett az Év Lions Clubja a szegedi

Magyarország, Szeged. Harminchat magyarországi Lions klub közül a Szeged Első Lions Clubot választotta az év klubjának az országos szövetség.

Kővári Árpád soros elnök elmondta, a címre pályázni lehetett, és szigorú feltételrendszernek kellett megfelelni. Vizsgálták például, hogy a klubok hogyan tudták fiatalítással növelni létszámukat, milyen országos mozgalmakhoz csatlakoztak, és milyen mértékű jótékonysági tevékenységet végeztek.

A Szeged Első Lions Club idén mintegy 9 és fél millió forintot fordított jótékony célokra. Vásároltak a szegedi szemészeti klinikának egy gyermek szemvizsgáló készüléket 2,5 millió forintért, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványnak 1 millió forintot, a Vakok Intézetének 600 ezer forintot adományoztak, a Waltner Károly Gyermekotthonba pedig félmillió forint értékben szereltettek be klímaberendezést. Mindezek mellett az egyházmegyével közösen a Mars téri buszpályaudvarra és a nagyállomásra egy-egy defibrillátort vásároltak, 600 könyvet gyűjtöttek az Ágota Alapítvány javára, illetve rászoruló családokat támogattak tartós élelmiszercsomaggal és utalvánnyal.

A Szeged Első Lions Club idén 12 új taggal bővült, jelenleg 52-en vannak. A klub egyébként immár másodjára lett Az év Lions Clubja, ezt a címet ugyanis 2009-ben is megkapták már.

Megjegyzés hozzáadása