Rutai Balázs Olaszoszországban

Óriási lehetőség előtt áll a magyar strandlabdarúgó-válogatott szegedi tehetsége, Rutai Balázs. A már a felnőttek között is bemutatkozott 20 éves sportoló az olasz első osztályban szerepelő Palazzolo együttesébe igazolt.

– Friss hír, hogy az olasz strandlabdarúgó-bajnokságba igazol a nyáron. Hogyan került oda?

– Igen, valóban a Palazzolo csapatában folytatom a pályafutásomat Olaszországban. A magyar válogatott szövetségi kapitányán keresztül kerestek meg, hogy hozzájuk tudnék-e igazolni. Örömmel fogadtam el a meghívásukat, remélem, minél több mérkőzésen segíthetem majd őket.

– Hogyan érinti ez az átigazolás a magyarországi pályafutását?

– Mivel a strandlabdarúgás szabályai lehetővé teszik, hogy egy idényen belül több bajnokságban is szerepeljen egy játékos, így a nyáron továbbra is ott leszek a siófoki NB I-ben a szegedi FC Junior Sporttal. Június 11-én repülök Cagliariba egy hétre. Az U21-es válogatottal a Talent Cupon kell lennem majd, így hamarabb visszajövök Siófokra, de amikor szabad hétvégém lesz a nyár folyamán, mindig megyek Olaszországba.

– Mit tudhatunk leendő csapatáról? Milyen célokkal utazik Cagliariba?

– Eddig kevésbé követtem az olasz bajnokság történéseit, de a legjobb csapatok erőviszonyaival természetesen tisztában vagyok. Új csapatomat, a Palazzót még nem ismerem, de kiutazásomig szeretnék még minél több mindent megtudni róluk, egyelőre még csak a repülőjegyem kaptam meg. A legfontosabb, hogy sok lehetőséget kapjak majd a Serie A-ban.

Megjegyzés hozzáadása