Maradnak a Bertalan híd esztétikai hibái

Csak esztétikai hibának számítanak a Bertalan híd szegélyeinek széléről, illetve a támfalak felületéről leváló darabok – válaszolta megkeresésünkre a Magyar Közút Nzrt. Megtudtuk, az átfogó, teljes körű felújításra egyelőre nincsenek források, idén a rozsdás korlátok részleges cseréje történik meg.

Az 1979-ben átadott Bertalan híd állapotáról naprakész információkkal rendelkezik a Magyar Közút Nzrt., ám ez nem jelenti azt, hogy minden szükséges munkálatra lenne is pénzük.

Tavaly lapunk megkeresésére azt közölték, hogy másfél milliárdot kellene a hídra költeni, ám az elmúlt években jóformán csak a hőtágulást kezelő dilatációs elemek javítására, cseréjére futotta. – Idén a híd felhajtóágain és támfalas szakaszain lévő korrodált korlátrészek cseréjére és festésére van lehetőségünk. A mederhíd szakaszán jelenleg ez nem szükséges – tájékoztatott a közútkezelő.

A rendelkezésre álló forrásoktól függetlenül az érvényes előírásoknak megfelelően az állami cég illetékes mérnöksége félévente, az éves átfogó hídvizsgálatot pedig a megyei hídmérnök szakemberei végzik el. Ezenkívül meghatározott időszakonként külsős hídszakértői fővizsgálat alá is esik a híd – ez éppen ebben az évben esedékes.

– A jellemzően a szegélyek széléről, illetve a támfalak felületéről leváló darabok a híd állékonyságát nem veszélyeztetik, csak esztétikai jellegű hibák – hangsúlyozta a közútkezelő.

Arra a kérdésünkre nem kaptunk választ, hogy idén mennyi forrásuk van a Bertalan híd javítgatására, de mivel csak a korlátokat cserélik és festik bizonyos szakaszon, az esztétikainak mondott hibák maradnak.

Cikkünk megjelenése után, felkeresett bennünket egy hídmérnök, aki jelezte, korántsem esztétikai jellegű hibák látszanak a hídon. Azt írta, hogy a fotóinkon látszik, hogy kiltászanak a tartógerendák, korróziónak vannak kitéve és későbbiekben nagyon drága lesz a helyreállítás. Az ügyben felkerestük a magyar közutat, amint válaszolnak, közöljük

Megjegyzés hozzáadása