Bajnokcsapatát ünnepelte Algyő – galéria

Közel húsz év után nyerte meg újra a megyei I. osztályú bajnokságot az Algyő SK: Takács Zoltán együttesénél a szombati nap a győzelem megünnepléséről szólt.

Csak az utolsó fordulóban dőlt el a Csongrád megyei I. osztály bajnoki címe, amelyre a Tiszaszigetnek és az Algyőnek volt esélye. Mivel a szigetiek kikaptak a Hódmezővásárhelyi FC II. vendégeként a záró fordulóban, így a szabadnapját töltő Algyő úgy lett bajnok, hogy aznap nem lépett pályára. Szombaton viszont saját pályáján, ünnepélyes keretek között is megünnepelhette a bajnoki elsőséget az algyői csapat, hiszen éremátadó ünnepséget tartottak az algyői sportcentrumban. Az Algyő legutóbb mintegy húsz éve, 1999-ben nyert megyei I. osztályú bajnokságot, a kettő között 2001-ben az NB III Alföld csoportjában is a legjobbak voltak – ez a klub fennállásnak legjobb eredménye. 2011-ben a megyei II. osztályt megnyerve jutottak fel a legjobbak közé, hét év elteltével pedig következett a most megszerzett bajnoki cím. Az éremátadó ünnepségen Algyő polgármestere, Molnár Áron úgy fogalmazott, három éve döntöttek úgy, hogy kiemelt terület legyen a sport a településen, elsősorban a gyermekek egészségének megőrzése érdekében. Úgy folytatta, az algyői csapat évek óta bizonyít azzal, hogy a dobogón közelében végez, majd címvédést kívánt a csapat számára, és köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik ehhez a sikerhez segítették a gárdát. Megjegyezte, a labdarúgók mellett az NB II-ben szereplő női kézilabdázók is aranyérmet nyertek.

Az MLSZ Csongrád megyei igazgatója, Nógrádi Tiborelmondta, az algyői labdarúgás második aranykorát kezdte meg ezzel a bajnoki címmel, a mostani gárdát pedig a legutóbbi, 1998-99-es idényben megyei I. osztályt nyert bajnokcsapathoz hasonlította. Bízik abban, hogy hasonlóan az akkori csapathoz, hamarosan ez az algyői együttes is NB-s bajnokságban szerepelhet. Kiemelte, olyan csapatok társaságába került az Algyő a megyei bajnoki címével, mint a Nagykanizsa, vagy a Kecskemét. Juhász Sándor, az algyői klub elnöke kifejtette, egyelőre nem tudják vállalni az NB III-as indulást, de bízik benne, hogy meg tudják tartani azt a társaságot és légkört, aminek nagy szerepe volt a bajnoki cím megszerzésében. A beszédek után egyesével szólították a labdarúgókat a pódiumra, ahol átvehették az aranyérmeket, majd a csapatkapitány, Sebők László emelhette magasba a serleget. Ezt követően jöhetett a pezsgőzés, az éneklés és az ünneplés: a játékosok kiengedhették a bajnoki feszültséget és az utolsó forduló izgalmait.

Megjegyzés hozzáadása