Premierpontokat szerzett: Drahota-Szabó Dorka szépen lépked előre

A szegedi Sportmánia Egyesület teniszezője, Drahota-Szabó Dorka szépen halad az ITF-ranglistán előre, jelenleg a 395. helyet foglalja el.

Dorka a közelmúltban döntőt játszott a budapesti G4-es ITF-versenyen. Utána megszerezte élete első WTA-pontját egyéniben és párosban is a kaposvári 15 ezer dolláros tornán.A klubbal kapcsolatos hír, hogy az Agroázis-Sportmania néven szereplő férfi II. osztályú és III. osztályú csapatuk a harmadik helyen áll a tavaszi forduló után.

Hajnal István vezetőedző ebben az évben elégedett a fiatalokkal, akiknek a teljesítménye sokat fejlődött. Kovács Marcell, Réthi Boldizsár, Tóth Roland, Szabó Kristóf, Babós Bálint, Hodoniczki Ákos játéka dicsérhető. Azért az idősebb generáció is kitett magáért, a visszatérő Kiss György, a rutinos Maksimcuk Róbert, Mari Péter és Horváth Ádam. Ősszel komoly feladat vár a magasabb osztályú csapatra, mert sorsdöntő meccseket játszanak szeptemberben.

Az egyesületnél továbbra is fontos szerepet tölt be az utánpótlás-nevelés. A fiatalok közül sokat lépett előre Virághalmi Viktor, Kovács Barnabás, Tóth Ákos János, Temesvári Balázs, Virághalmi Bence és Joób Martin.
Hajnal edző munkáját Susányi Zsófia, Sonkodi Bálint és Maksimcuk Róbert segíti.

Megjegyzés hozzáadása